Стало відомо, який кандидат цікавий США на посту президента України
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, який кандидат цікавий США на посту президента України

Стало відомо, який кандидат цікавий США на посту президента України
Джерело:  Укрінформ

Для США дуже важливо, щоб наступний президент України продовжував обраний курс реформ і геополітичний курс на зближення з Європейським Союзом. Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформу".

На питання, яку позицію адміністрація США має зараз відносно виборчого процесу в Україні, Чалий відповів, що це питання треба в першу чергу адресувати представникам адміністрації Сполучених Штатів.

"Я міг би не коментувати, але просто скажу про свої спостереження. На мій погляд, американський уряд буде продовжувати взаємодію з тими політичними представниками, яких підтримає український народ. Все дуже просто", - сказав посол.

 За словами українського дипломата, рівень взаємовідносин між двома країнами має розвиватися, а не зменшуватися і для цього необхідна послідовність у зовнішній політиці України та незмінність зовнішньополітичного курсу та його темпів.

"Я думаю, Сполучені Штати також вітали би взаємодію з тими політиками, які продовжуватимуть обраний курс реформ і обраний геополітичний курс – на зближення з євроатлантичними, європейськими структурами", - сказав Чалий.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у двох американських штатах перемогу на виборах губернатора здобули американці українського походження. Так, у штаті Колорадо переміг 43-річний демократ Джаред Поліс, який є відкритим представником ЛГБТ-спільноти. Новим губернатором штату Іллінойс став представник Демократичної партії мільярдер Джей Роберт Пріцкер, який походить з родини українських емігрантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?