Домовитися неможливо: Угорщина виступила з резонансною заявою щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Домовитися неможливо: Угорщина виступила з резонансною заявою щодо України

Домовитися неможливо: Угорщина виступила з резонансною заявою щодо України
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу угорського уряду.

Політик нагадав, що наступного року в Україні відбудуться президентські вибори, і якщо ситуація не погіршиться, це стане великим досягненням.

"Ми з'ясуємо, чи нинішній угорський курс триватиме", - підкреслив він.

 За словами Орбана, в Будапешті контактують з потенційними переможцями виборів і вже намагаються обговорити необхідні зміни, які можуть бути ухвалені після зміни влади. За його словами, Україна ще може повернутися на шлях дружби чи стратегічного партнерства з Угорщиною. Угорський лідер вказав, що це єдиний шлях, яким Київ може йти до НАТО та ЄС.

Угорський політик вважає, що Україна є країною, яка "не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи вступу до ЄС".

"Ми сподіваємось, що Україна буде союзною, дружньою та не переслідуватиме угорців, які сьогодні є громадянами України, і скористається можливістю того, що Угорщина готова брати участь у розвитку Закарпаття та за його межами та сприяти стабілізації та розвитку України", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше угорський прем’єр-міністр  Віктор Орбан заявив, що звіт комітету Європарламенту щодо порушення  Угорщиною правил та цінностей Європейського союзу є образою угорської нації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?