Я дозволяю йому гратися: Макрон різко відповів на критику Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Я дозволяю йому гратися: Макрон різко відповів на критику Трампа

Я дозволяю йому гратися: Макрон різко відповів на критику Трампа
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив голові Білого дому Дональду Трампу, що Франція для США – "союзник, але не васал". Він також додав, що американський лідер "грає в політику", а не вирішує серйозні проблеми, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Голова Білого дому у своєму Twitter висловив незадоволення коментарями Макрона про європейську оборону, сказавши, що той має низьку підтримку серед населення, що французька торговельна практика є несправедливою і що економіка країни перебуває в падінні. Він також написав, що французи у Парижі вже починали вчити німецьку під час світової війни, аж поки не прийшли США.

Відповідаючи на запитання щодо твітів Трампа, Макрон зауважив, що в кожному моменті історії США та Франція були союзниками, "а повага між союзниками - обов'язкова".

За словами французького лідера, Трамп грає лише на домашню аудиторію:

"Я думаю, що він грає в політику, і я дозволяю йому гратися в політику. Сполучені Штати є нашим історичним союзником і будуть ним надалі. Це союзник, з яким ми йдемо на всі ризики, з якими ми виконуємо найважчі операції. Але бути союзником - не означає бути васальною державою", - сказав Макрон.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент Франції Еммануель Макрон опинився в епіцентрі скандалу через світлини з двома молодими чоловіками, один з яких позує з оголеним торсом і демонструє на камеру середній палець. Політик відкидає усі звинувачення та критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?