Вони хочуть крові та сліз: влада Італії зробила скандальну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони хочуть крові та сліз: влада Італії зробила скандальну заяву

Вони хочуть крові та сліз: влада Італії зробила скандальну заяву
Джерело:  online.ua

Заступник прем'єр-міністра Італії і лідер популістичного руху "5 зірок" Луїджі Ді Майо заявив, що Австрія та Нідерланди просять "крові та сліз", коли вимагають від Рима дотримуватись фінансових правил ЄС при укладанні бюджету на 2019 рік, передає ONLINE.UA з посиланням на ANSA.

"Коли Австрія та Нідерланди просять поважати всі правила, вони просять бюджету крові та сліз, який прямо протилежний тому, що 4 березня (день виборів, - ред.) просив нас італійський народ... Ми маємо намір продовжувати (щодо бюджету), бо альтернатива ще більше знищує пенсіонерів, ще більше знищує безробітних, ще більше знищує компанії", - стверджує Ді Майо.

За словами італійського політика, це не може бути альтернативою.

Варто зазначити, що декілька днів тому міністр фінансів Джованні Тріа надіслав комісару ЄС з економічних питань П'єру Московісі і віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу довгоочікувану відповідь на їхнього листа з проханням до італійського уряду переробити свій проект бюджету, який порушує зобов'язання країни відповідно до фіскальних правил ЄС. З відповіді стало зрозуміло, що італійський уряд зробив лише невелику поступку і вирішив не змінювати свій бюджет.

Нагадаємо, раніше глава МВС Італії Маттео Сальвіні неодноразово висловлював свою прихильність політиці Путіна. Він називав "законним" захоплення Росією українського Криму, і навіть виходив на Червону площу в футболці з зображенням російського лідера, висловлюючи тим самим своє захоплення Путіним.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Італії виступили за зняття санкцій ЄС з Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?