В Кабміні повідомили, коли Україна отримає транш МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Кабміні повідомили, коли Україна отримає транш МВФ

В Кабміні повідомили, коли Україна отримає транш МВФ
Джерело:  online.ua

В Кабміні заявили, що очікують отримання нового траншу МВФ відразу після прийняття Верховною Радою держбюджету. Про це повідомив прем'єр Володимир Гройсман, передає ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Голова уряду наголосив, що очікує транш в грудні, однак не уточнив його розмір.

"Допомога від МВФ дасть можливість Україні отримати кредити від Світового банку та ЄС. Україна знаходиться в переговорному процесі з США про нову кредитну гарантію для суверенного боргу. Цей бюджет є бюджетом стабільності і продовженням реформ. Він повністю відповідає нашій програмі МВФ", - додав Гройсман.

Він також підкреслив, що зміну оподаткування – податок на виведений капітал - було виключено з проекту бюджету через стурбованість МВФ.

Як відомо, парламент схвалив законопроект про бюджет у вересні.

Слід зазначити, що в МВФ вирішили запустити нову кредитну програму в Україні протягом години після того, як Кабмін прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 листопада 2018 року. Ця кредитна програма буде націлена на зниження інфляції і проведення нових реформ в Україні, серед яких фінансові, енергетичні сектори та податкове адміністрування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Гройсман виправдався за підвищення ціни на газ для українців, зазначивши, що це рішення було вимушеним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?