Названо найгірший рік в історії людства
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Названо найгірший рік в історії людства

Названо найгірший рік в історії людства
Джерело:  online.ua

Вчені із США та Великої Британії встановили, що 536 рік від Різдва Христового був найважчим та найгіршим в історії людства. Екперти зазначають, що це був початок одного з найгірших періодів для життя, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

"Цей рік став відправною точкою для столітнього економічного спаду, який вразив людство. У Візантії в той час йшов десятий рік правління Юстиніана Великого, і нічого незвичайного не спостерігалося. Однак причини лих були пов'язані з природними аномаліями", - пояснив археолог Гарвардського університету і середньовічний історик Майкл Маккормік.

Він також додав, що Сонце блокував загадковий запорошений туман, який призвів до зниження температури, що стало причиною хаосу на землі, пов'язаного з неврожаєм, посухою і літнім снігом. Звичайно ж, наслідками цього був страшний голод.

"У ході дослідження було встановлено, що в цей злощасний рік почалася велика вулканічна подія, яка й принесла попіл і заморозки. Друге виверження відбулося в 540 році, що ще більше погіршило ситуацію. А в 541 році почалася так звана Юстініанская чума, що масово вразила людство", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  на Марсі помітили величезну загадкову хмару.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?