Ми тут ні до чого: у Путіна виправдовуються за ситуацію в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми тут ні до чого: у Путіна виправдовуються за ситуацію в Азовському морі

Ми тут ні до чого: у Путіна виправдовуються за ситуацію в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Російська влада називає законними перевірки російськими прикордонниками українських суден в Азовському морі. З даною заявою виступив речник президента РФ Дмитро Пєсков у відповідь на запитання, чи санкціоновані Кремлем затримання російськими прикордонниками українських суден, що прямують у порти Маріуполя і Бердянська, передає ONLINE.UA з посиланням на "РИА Новости".

"Ні, це виконується в суворій відповідності до законодавства, відповідні перевірочні дії – вони допустимі. Про це вчора в ході спілкування з пресою говорив президент Путін, про цю тему", – сказав Пєсков.

Російські ЗМІ пишуть, що це було питання українського журналіста, адже, як відомо, останні місяці російські прикордонники часто перевіряли українські судна.

До слова, нещодавно Україна, Литва та Польща заявили, що G7 та Євросоюз повинні відреагувати на дії російських морських портів в Азовському морі. Санкції мають бути запроваджені через їхню взаємодію з портами на території окупованого Криму — саме санкції можуть зупинити агресію РФ в цьому регіоні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 жовтня  Європейський парламент схвалив проект резолюції по Криму і Донбасу, яка передбачає посилення санкцій проти Росії в разі загострення ситуації в Азовському морі.  Європейські парламентарії визнали, що Росія намагається привласнити Азовське море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?