Ви - божевільні: Італія висунула Євросоюзу гучну погрозу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви - божевільні: Італія висунула Євросоюзу гучну погрозу

Ви - божевільні: Італія висунула Євросоюзу гучну погрозу
Джерело:  online.ua

Італійці не погодяться з фінансовими санкціями, які Європейська комісія може накласти на Рим через бюджетний план уряду на наступний рік. З даною заявою виступив одіозний заступник прем'єр-міністра і міністр внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні, передає ONLINE.UA з посиланням на ANSA.

Як відомо, країна може потрапити під санкції ЄС, якщо не домовиться про розмір видатків на 2019 рік.

"Вони хочуть покарати нас, але це, в кінцевому підсумку, буде більш руйнівним для ЄС, ніж для нас... Вони божевільні, якщо дійсно відкриють процедуру покарання. 60 мільйонів італійців піднімуться", - зазначив ультраправий політик.

Нагадаємо, декілька днів тому міністр фінансів Італії надіслав комісару ЄС з економічних питань П'єру Московісі і віце-президенту Єврокомісії Валдісу Домбровскісу довгоочікувану відповідь на їхнього листа з проханням до італійського уряду переробити свій проект бюджету, який порушує зобов'язання країни відповідно до фіскальних правил ЄС. З відповіді стало зрозуміло, що італійський уряд зробив лише невелику поступку і вирішив не змінювати свій бюджет.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Сальвіні звернувся до ООН, після того, як нова глава організації Мішель Бачелетм заявила, що хоче створити команду для вивчення повідомлень про зростання числа нападів на мігрантів у Італії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?