Путін не зупиниться: у Порошенка жорстко відповіли на погрози Росії перекрити Азовське море
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін не зупиниться: у Порошенка жорстко відповіли на погрози Росії перекрити Азовське море

Путін не зупиниться: у Порошенка жорстко відповіли на погрози Росії перекрити Азовське море
Джерело:  Укрінформ

Україна жорстко відповість Росії в разі перекриття Азовського моря. Будуть відкриті кримінальні провадження стосовно посадових осіб і дій РФ, подані позови до міжнародних судів, а також буде реакція СБУ та українських прикордонників.

Про це заявила представниця президента Петра Порошенка у Верховній Раді народний депутат Ірина Луценко, повідомляє ONLINE.UA зі сссилкой на Укрінформ.

Луценко підкреслила, що Путін не зупиниться в своїх провокаціях, спрямованих на те, щоб розхитати всю Україну, особливо перед президентськими виборами. За її словами, очільник Кремля націлений на те, щоб ввести в 2019 році в Україні відчуття нестабільності.

Реакція України на провокації Росії в Азовському морі, за словами Луценко, буде жорсткою. Вона нагадала, що Україна вже подала кілька позовів про порушення Росією міжнародної конвенції з морського права. Але Україна подасть нові позови в міжнародні суди, якщо Путін зважиться на нові провокації.

"Весь південь України дуже серйозно зав'язаний на використанні Азовського моря. Активізація Путіна говорить про одне - Путін хоче розхитати Україну, ввести відчуття нестабільності в Україні в 2019 році", - підкреслила Луценко, коментуючи нові загрози Росії.

Таким чином у Порошенка відповіли на погрози Росії "за хвилини" закрити Азовське море для українських суден. У Кремлі вважають ці погрози законними.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти оцінили ризики початку війни між Україною і РФ в Азовському морі як високі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?