Україна і США підготували план протистояння агресії Росії в Криму, Азовському морі та на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна і США підготували план протистояння агресії Росії в Криму, Азовському морі та на Донбасі

Україна і США підготували план протистояння агресії Росії в Криму, Азовському морі та на Донбасі
Джерело:  online.ua

США засуджують ворожі дії Росії проти України в Криму, в Азовському морі і на Донбасі. Вашингтон посилить підтримку України для зміцнення її здатності протистояти російській агресії.

Про це йдеться в спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна - США за підсумками зустрічі глави українського МЗС Павла Клімкіна та держсекретаря США Майка Помпео, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу посольства України в США.

В рамках спільної боротьби з російською агресій Клімкін та Помпео домовилися про створення трьох нових двосторонніх груп, які працюватимуть з питань безпеки та протидії агресії РФ, прав людини і гуманітарних питань, а також з питань економіки та енергетики.

Що стосується Донбасу, то Вашингтон і Київ наголосили на необхідності відновлення контролю України над своїми територіями, які тимчасово окуповані або контролюються РФ.

"Обидві сторони вирішили, що розміщення повноцінних сил міжнародної безпеки під мандатом ООН на підконтрольних Росії територіях Донбасу, включаючи українсько-російський кордон, створить необхідні оборонні умови для повної імплементації Мінських домовленостей", - йдеться в заяві.

Офіційний Вашингтон в черговий раз підтвердив, що не визнає анексію Росією Криму. Також США різко засуджують агресивні дії Росії в Азовському морі, спрямовані проти міжнародних морських перевізників, які прямують в українські порти.

"Агресивна діяльність Росії в Азовському морі створила нові питання безпеки, економічні, соціальні та екологічні загрози для цілого азово-чорноморського регіону", - йдеться в спільній заяві США і України.

За посилення агресії проти України Вашингтон обіцяє "карати" Росію новими санкціями, поки Москва не виконає Мінські угоди і не поверне Україні Крим, а також не виведе свої війська з Донбасу.

"Україна і США домовилися про зміцнення військово-технічного співробітництва та надання Сполученими Штатами військової допомоги, яка буде сприяти зміцненню обороноздатності України в довгостроковій перспективі", - зазначено в документі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна пообіцяла жорстку відповідь Росії в разі перекриття Азовського моря- будуть відкриті кримінальні провадження стосовно посадових осіб і дій РФ, подані позови до міжнародних судів, а також буде реакція СБУ і українських прикордонників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?