Жорстко і послідовно: Україна відповість на нові скандальні заяви Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

Жорстко і послідовно: Україна відповість на нові скандальні заяви Угорщини

Жорстко і послідовно: Україна відповість на нові скандальні заяви Угорщини
Джерело:  Укрінформ

Україна жорстко і послідовно відповість Угорщини на нові скандальні звинувачення з боку угорського прем'єра Віктора Орбана. Київ буде відстоювати свої інтереси в спірних моментах, але такм де можна і потрібно - буде співпрацювати з Будапештом.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами міністра закордонних справ України, навіть після скандальних заяв угорського прем'єра Віктора Орбана про неможливість домовлятися з чинною владою України, Київ не порівнює Угорщину, яка є членом НАТО і ЄС, з Росією, як з країною-агресором, не дивлячись на те, що офіційний Будапешт дозволяє собі висловлювання в унісон з Москвою.

"Ми повинні допомогти нашій угорській громадськості, котру Росія намагається використовувати для дестабілізації Закарпаття", - підкреслив Клімкін.

Щоб обговорити всі конфліктні моменти, які пов'язані і з останніми скандальними заявами Орбана, і з законом освіти, Клімкін має намір зустрітися з главою угорського МЗС Петером Сіярто.

Слід зазначити, що нового посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто вже викликали в Міністерство закордонних справ через скандальні висловлювання угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана. В українському МЗС повідомили, що дипломату вказали на необхідність припинення дій, що негативно впливають на розвиток двосторонніх відносин.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що з чинною владою України домовитися неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?