Україна буде в НАТО: в США виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна буде в НАТО: в США виступили з гучною заявою

Україна буде в НАТО: в США виступили з гучною заявою
Джерело:  Голос Америки

Вашингтон підтримує прагнення України вступити в НАТО і Євросоюз. Американська влада впевнена, що Україна одного разу вступить до Альянсу і стане членом ЄС, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Про те, що США підтримують євроатлантичні цілі України говориться в спільній заяві українського міністра закордонних справ Павла Клімкіна та глави Держдепу США Майка Помпео за підсумками засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США.

"Сполучені Штати підтримують наші євроатлантичні прагнення. Там впевнены, що одного дня Україна буде в НАТО. Чіткіше сказати вже за визначенням не можна", - прокоментував Клімкін позицію Вашингтона.

В ході засідання сторони також обговорили додаткові кроки для просування України в НАТО. Йдеться про реформи та імплементацію закону про нацбезпеку. У США відзначили, що Україна має ще вирішити багато питань для просування в напрямку Альянсу та ЄС.

За підсумками переговорів з Клімкіним Помпео також заявив, що Україна не має зараз більшого друга, ніж США. Він запевнив, що Вашингтон ніколи не визнає спроб Росії анексувати Крим, а Москва продовжить стикатися з наслідками, до тих пір, поки повністю не виконає Мінські угоди і не поверне контроль над Кримом Україні.

"Наша сьогоднішня зустріч знову продемонструвала, що Україна і Сполучені Штати стали справжніми союзниками і друзями", - підвів підсумки переговорів з Помпео Клімкін, подякувавши США за підтримку України на її шляху в НАТО і ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна і США підготували план протистояння агресії Росії в Криму, Азовському морі і на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?