Хто наказав вбити саудівського журналіста Хашоггі: ЦРУ встановило вбивцю
Категорія
Світ
Дата публікації

Хто наказав вбити саудівського журналіста Хашоггі: ЦРУ встановило вбивцю

Хто наказав вбити саудівського журналіста Хашоггі: ЦРУ встановило вбивцю
Джерело:  The Washington Post

Саудівський журналіст Джамаль Хашоггі був жорстоко вбитий в Стамбулі за наказом наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана аль Сауда. Вбивцю Хашоггі встановили в ЦРУ США, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Неназвані джерела ЦРУ уточнили, що в заключенні американської розвідки йдеться, що вбивство Хашоггі не могло статися без відома і участі наслідного принца Саудівської Аравії. Там стверджують, що саме Мухаммед ібн Салман аль Сауд наказав провести операцію, яка призвела до смерті Хашоггі.

"ЦРУ досліджувало телефонну розмову брата принца і за сумісництвом посла Саудівської Аравії в Туреччині Халіда ібн Салмана з Хашоггі, під час якого той попросив журналіста прибути в посольство і отримати документи для реєстрації шлюбу", - повідомили в ЦРУ джерелу.

Халід ібн Салман, якого ЦРУ США назвало співучасником вбивства Хашоггі, категорично спростовує свою причетність до злочину. Він запевняє, що ніколи не розмовляв по телефону з журналістом.

"Як ми вже сказали The Washington Post, останній мій контакт з ним був у текстовому форматі 26 жовтня 2017 року. Я ніколи не розмовляв з ним по телефону і не закликав його їхати до Туреччини. Я прошу уряд США опублікувати будь-яку інформацію за цим звинуваченням", - відреагував на звинувачення ЦРУ Халід.

У Білому домі і Держдепі США поки не прокоментували ситуацію. Там відзначили, що розслідування вбивства саудівського журналіста є питанням розвідки.

Раніше повідомлялося, що Джамаля Хашоггі задушили пластиковим пакетом в посольстві саудівської Аравії в Стамбулі, а після його тіло розчленували. Цим процесом, за твердженням журналіста Назіфа Караман, який займається розслідуванням, керував глава Саудівського наукової ради з судової експертизи Салах аль-Тубаігі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Туреччини Реджеп Ердоган запевняв, що наказ на вбивство Хашоггі надійшов з "самого верху" Саудівської Аравії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?