Спритна підтримка помилкових ідей Росії: в УПЦ КП відреагували на скандальну заборону Польської церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Спритна підтримка помилкових ідей Росії: в УПЦ КП відреагували на скандальну заборону Польської церкви

Спритна підтримка помилкових ідей Росії: в УПЦ КП відреагували на скандальну заборону Польської церкви
Джерело:  online.ua

Скандальне рішення Польської православної церкви на заборону молитовних контактів з представниками УПЦ КП та УАПЦ є нічим іншим як казуїстикою, спритною підтримкою помилкових ідей Росії. Текст рішення Польської церкви спеціально виписаний так, щоб ця заборона незабаром втратила актуальність.

Таким чином на скандальну заборону Польської православної церкви, яка раптово стала на сторону РПЦ в питанні автокефалії України, відреагував речник УПЦ КП архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), повідомляє ONLINE.UA.

На своїй сторінці в соцмережі представник УПЦ КП пояснив, що текст рішення Польської церкви про заборону на молитовні контакти з духовенством Київського патріархату має різні тлумачення. Архієпископ Євстратій переконаний, що цей документ не випадково виписали таким чином, щоб в майбутньому він міг втратити актуальність.

"Пункт про заборону входити в літургійно-молитовні контакти з духовенством "так званого Київського Патріархату" та "так званої Автокефальної Церкви", "які в минулих діях зробили багато зла", є просто прикладом казуїстики. За формою польське рішення може бути витлумачено різними способами, і очевидно, що таким був задум його авторів, - але по суті воно не є перешкодою для Вселенського Патріархату в подальшому реалізовувати вже прийняте ним рішення про автокефалію для України", - написав спікер УПЦ КП.

Він підкреслив, що в своїй забороні єпископи ПАПЦ навіть не згадали про рішення Вселенського патріархату надати автокефалію УПЦ. Тим самим польські священики, на думку Євстратія, показали, що вони не підтримують це рішення, але і не засуджують його.

"А формула, обрана для "заборони на літургійні контакти з кліриками" є багатозначною і спеціально виписаної так, щоб незабаром вона втратила актуальність", - підкреслив представник УПЦ КП.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Порошенко провів зустріч з представниками Московського патріархату, після чого заявив, що російський план зірваний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?