У Будапешта серйозні проблеми: ЄС готує санкції проти Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

У Будапешта серйозні проблеми: ЄС готує санкції проти Угорщини

У Будапешта серйозні проблеми: ЄС готує санкції проти Угорщини
Джерело:  online.ua

Євросоюз може ввести санкції проти Угорщини через антидемократичні законів. Україна повинна скористатися цією ситуацією.

Про це заявив глава української делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи, віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв в ефірі українського телеканалу, повідомляє ONLINE.UA.

"В Угорщині дуже серйозні проблеми всередині Євросоюзу, з Брюсселем. Через дуже антидемократичні закони, які прийняла угорська влада, зокрема проти громадянського суспільства, проти університету Сороса, громадських організацій і не тільки. Зараз ЄС стоїть на шляху до запровадження санкцій проти Угорщини", - повідомив Ар'єв.

Він вважає, що Україна повинна діяти асиметрично в цій ситуації, посиливши роботу з Євросоюзом і НАТО, якими прикриваються в Будапешті під час скандальних нападок на Україну.

"Ми повинні максимально посилити роботу з Євросоюзом і НАТО для того, щоб відповідний фідбек вже йшов від нас. Щоб з Угорщиною вже розмовляли їх партнери, якими вони прикриваються", - підкреслив Ар'єв.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України різко відреагували на скандальну заяву угорського прем'єра Віктора Орбана, який вважає, що Будапешт не зможе домовлятися з чинною владою України. Міністр закордонних справ України запевнив, що Київ буде жорстко і послідовно реагувати на подібні заяви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?