Зупинимо "Північний потік-2": США і Україна досягли важливої ​​домовленості
Категорія
Політика
Дата публікації

Зупинимо "Північний потік-2": США і Україна досягли важливої ​​домовленості

Зупинимо "Північний потік-2": США і Україна досягли важливої ​​домовленості
Джерело:  online.ua

США і Україна скоординують зусилля, спрямовані на блокування будівництва російського трубопроводу "Північний потік-2". Такої домовленості сторони досягли під ча засідання Комісії стратегічного партнерства Україна-США, повідомляє ONLINE.UA.

Прес-служба Держдепу США підкреслила, що за підсумками засідання і переговорів з главою українського МЗС Павлом Клімкіним, держсекретар Майк Помпео заявив про продовження спільної роботи з Україною щодо блокування "Північного потоку-2", так як цей проект підриває економічну і стратегічну безпеку України та ризикує ще більше погіршити суверенітет європейських країн, які залежать від російського газу.

Також в головному дипломатичному відомстві США підкреслили, що Вашингтон підтримує більшість економічних реформ, які були проведені в Україні. Помпео закликав Київ продовжувати їх реалізацію при співпраці з МВФ, щоб досягти міцного та сталого економічного розвитку.

Слід зазначити, що проти "Північного потоку-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України, виступає не тільки Київ і Вашингтон, а й інші країни. Не підтримують будівництво газопроводу в Данії, Польщі, країнах Балтіі, Молдові, Словаччині та інших країнах - там вважають, що поява цього газопроводу збільшить залежність ЄС від російського "Газпрому", який вже поставляє близько третини обсягів газу в ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії нахабно відреагували на погрози США заблокувати "Північний потік-2". Зокрема, глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що проект "Північний потік - 2" буде реалізований, незважаючи на обіцянки США заблокувати його будівництво.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?