Росія буде загрожувати виборам президента в Україні 2019: в ЄП закликали готуватися до атаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія буде загрожувати виборам президента в Україні 2019: в ЄП закликали готуватися до атаки

Росія буде загрожувати виборам президента в Україні 2019: в ЄП закликали готуватися до атаки
Джерело:  online.ua

Україна повинна підготуватися до російської агресії під час президентських виборів в 2019 році. Кремль буде втручатися у виборчий процес шляхом дезинформаційних кампаній, щоб вплинути на результат голосування.

Про це заявили представники делегації Національного демократичного інституту і Європарламенту за результатами оцінки ситуації в Україні перед виборами, повідомляє ONLINE.UA.

Голова Комітету асоціації Україна-ЄС від Європейського парламенту Даріуш Росаті запевнив, що Євросоюз і США продовжать підтримувати Україну в умовах російської агресії.

"У нас особливо зараз викликає занепокоєння те, що останнім часом посилилася дезінформаційна війна, спрямована на те, щоб заплутати українців і викликати розбрат між ними під час майбутніх виборів", - заявили європарламентарі, зазначивши, що Україна повинна бути готова до російської кампанії по дезінформації, яка потенционально дуже небезпечна.

Один з учасників делегації, колишній посол США в Україні Вільям Тейлор переконаний, що Росія буде втручатися у вибори в Україні через всілякі формати, включаючи кібератаки.

"Ми зіткнулися з цим в США, зараз в США триває розслідування передбачуваного втручання Росії у вибори в 2016 році, і це для нас дуже серйозна справа. Певне втручання, ймовірно, було в Європі, зокрема під час Brexit. Але почалося це все в Україні. І наV всім треба шукати способи належним чином протидіяти цьому", - підкреслив він.

Всього експерти склали більше 50 рекомендацій протистояння спробам Росії втрутитися у вибори президента України. Ключовий рекомендацією делегатів ЄП є забезпечення здорового та безпечного виборчого середовища. Зокрема, європарламентарі закликали Київ прийняти нове виборче законодавство, яке дозволить вимушеним переселенцям з Донбасу і трудовим мігрантам брати участь в голосуванні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, який кандидат цікавий США на посту президента України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?