В Україні створили новий бронетранспортер з натовської сталі: перші фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні створили новий бронетранспортер з натовської сталі: перші фото

В Україні створили новий бронетранспортер з натовської сталі: перші фото
Джерело:  online.ua

В Україні створили бронетранспортер БТР-3ДА. Його корпус виготовили з броньованої сталі виробництва однієї з країн НАТО.

Перші фото поліпшеного БТР опублікувала прес-служба "Укроборонпрому", повідомляє ONLINE.UA.

У дежконцерні уточнили, що експерементальний корпус з натовської сталі для БТР був зварений з 1800 окремих деталей, більше тисячі з яких - броньовані. У найближчий час посилений бронетранспортер пройде випробування під контролем Міноборони України - на полігоні БТР буде обстріляний з різних озброєнь, включаючи великокалиберні кулемети, з мінімальних дистанцій.

"Після успішних випробувань, і при наявності замовлень з боку силових відомств України,"Київський бронетанковий завод " зможе самостійно зварювати корпуси для БТР-3ДА і інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка з початком російської агресії довела свою високу ефективність на полі бою", - підкреслили в" Укроборонпромі".

Слід додати, що крім нового корпусу з натовської сталі бронетранспортер оснастили бойовим модулем "Штурм-М" з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, яка має скорострільність в 330 пострілів в хвилину, кулеметом і автоматичним гранатометом. Також модернізований БТР-3 оснащений високоточним протитанковим комплексом "Бар'єр", який здатний знищувати сучасну бронетехніку супротивника на відстані до 5 км.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні завершили модернізацію потужного бронетранспортера БТР-60МК. Модернізована бронемашина вже пройшла успішні випробування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?