Не підтримаємо: ще одна церква виступила проти автокефалії України
Категорія
Україна
Дата публікації

Не підтримаємо: ще одна церква виступила проти автокефалії України

Не підтримаємо: ще одна церква виступила проти автокефалії України
Джерело:  online.ua

Вірменія не підтримує автокефалію України і виступає проти створення єдиної помісної церкви. Про це заявив глава Вірменської апостольської церкви Гарегін II, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Вірменська апостольська церква є прихильницею канонічності. І в цьому випадку ніколи не може вітати кроки, спрямовані на поділ церкви", - заявив Гарегін II, відповідаючи на питання, чи підтримає Вірменія Об'єднавчий собор в Україні.

Глава Вірменської апостольської церкви підтримав РПЦ і в унісон з Московським патріархатом порівняв атокефалію УПЦ з "розчленуванням церкви". Він став не першим, хто виступив проти незалежності УПЦ - раніше проти надання Україні Томосу про автокефалію виступали в Польщі, Сербії та Білорусі.

Зокрема, в Польська церква заборонила своїм священикам проводити молитовні контакти з УПЦ, Білоруська православна церква закликала Вселенського патріарха Варфоломія припинити процес надання УПЦ автокефалії а в Сербській православній церкви відмовилися визнавати рішення Константинополя щодо надання Томосу про автокефалію Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що о дин з представників Московського патріархату публічно заявив про підтримку автокефалії України та підтвердив свій намір взяти участь в Об'єднавчому соборі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?