Путін вже програв свою війну: в МЗС пояснили, чому план Кремля в Україні провалився
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін вже програв свою війну: в МЗС пояснили, чому план Кремля в Україні провалився

Путін вже програв свою війну: в МЗС пояснили, чому план Кремля в Україні провалився
Джерело:  УНН

Російський глава Володимир Путін хотів розколоти навпіл Україну, але в підсумку програв свою війну. План Кремля в Україні провалився, бо Росія втратила український народ.

Про це заявив глава МЗС Украині Павло Клімкін на конференції Halifax International Security Forum в Канаді, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНН.

Клімкін пояснив, що ще п'ять років тому, до вторгнення Росії в Україну, всього 19% українців виступали за вступ в НАТО - тепер євроатлантичну інтеграцію підтримують 55% українців. На думку глави українського МЗС, цей показник свідчить про те, що Путіну не вдалося провести повну рокіровку українського суспільства.

"Успішна Україна є фундаментально небезпечної загрозою для російської моделі як такої. Путін з самого початку хотів розколоти навпіл Україну. Це була його ідея "русского мира" і так званої "Новороссии", він хотів мати половину України як російську колонію і частину - як російський протекторат ", - підкреслив Клімкін.

Але Путіну вдалося взяти під свій контроль тільки український Крим та частину Донбасу як російський протекторат, але вся Україна залишається вільною і демократичною, не під російським контролем. Міністр закордонних справ України переконаний, що Це говорить про повний провал Путіна і його планів в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Порошенка відреагували на погрози Росії по Азовському морю, підкресливши, що Путін не зупиниться ні перед чим у досягненні мети по розхитуванню України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?