Росія може піти на Київ: прем'єр Польщі виступив з гучним застереженням
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія може піти на Київ: прем'єр Польщі виступив з гучним застереженням

Росія може піти на Київ: прем'єр Польщі виступив з гучним застереженням
Джерело:  online.ua

Ніщо не зупинить Росію піти на Київ після запуску газопроводу "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України.

З таким гучним застереженням виступив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РАР.

Польський прем'єр упевнений, що "Північний потік-2" дасть старт нової хвилі російського агресії проти України.

"Після будівництва "Північного потоку-2" виявиться, що українська ГТС не потрібна, то "що зупинить Володимира Путіна піти на Київ?", - заявив Моравецкій.

Прем'єр Польщі пояснив, що "Північний потік-2" несе загрозу не тільки для України, але і для всієї Європи, якій в результаті доведеться просити про захист США.

"Європейці платять росіянам за газ, а вони вкладуть ці гроші в свою армію і Європі доведеться просити про захист США. Ви будете здивовані тим, кого я зараз процитую, але Ленін якось висловився, що капіталісти такі жадібні, що "продадуть нам мотузку, на якій ми їх повісимо", - підкреслив прем'єр Польщі.

Нагадаємо, в компанії Nord Stream 2 AG повідомили, що понад 200 кілометрів морської частини "Північного потоку-2" вже побудовано. Його планують запустити в 2019 році. Через трубопровід будуть транспортувати більше 50 млрд кубометрів російського газу в Німеччину.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США і Україна домовилися скоординувати зусилля, спрямовані на блокування будівництва російського "Північного потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?