Фільм "Донбас" Лозниці отримав головну нагороду міжнародного кінофестивалю в Севільї
Категорія
Культура
Дата публікації

Фільм "Донбас" Лозниці отримав головну нагороду міжнародного кінофестивалю в Севільї

Фільм "Донбас" Лозниці отримав головну нагороду міжнародного кінофестивалю в Севільї
Джерело:  online.ua

Фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці завоював нову престижну кінонагороду. Картина отримала Гран-прі міжнародного кінофестивалю в іспанській Севільї. Кінострічку назвали найкращою серед усіх фільмів-учасників кінофестивалю, повідомляє ONLINE.UA.

На сайті кінофестивалю зазначено, що за головну нагороду боролися 19 фільмів, серед яких претендентами на Гран-прі були роботи всесвітньо відомих режисерів і призерів Каннського фестивалю Олів'є Ассаяса, Джелайна, Мії Хансен-Леве, Ласло Немеша та інших. Журі віддало стрічці "Донбас" головну нагороду - Golden Giraldillo.

"Фільм досягає вишуканого естетичного балансу між документальним тоном і вигадкою. Вдалі кадри, насичені реалізмом і творчістю, показують дуже чітке уявлення про трагедію війни як такої та її наслідки. Режисер Сергій Лозниця розповідає жах збройного конфлікту не стільки з точки зору патріотизму, скільки з точки зору звичайної людської повсякденності, яка близька всім", - охарактеризували картину "Донбас" Лозниці на сайті конкурсу.

Нагадаємо, Гран-прі кінофестивалю в Севільї став не першою престижною нагородою фільму "Донбас" Сергія Лозниці. Стрічка вперше була показана в рамках програми "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю, де була відзначена премією за режисуру. Фільм також показали в рамках міжнародних кінофестивалів в Карлових Варах, Мюнхені, Єрусалимі, Мельбурні та Торонто. Крім цього, фільм "Донбас" здобув право боротися за "Оскар" в 2018 році.

Офіційний трейлер фільму "Донбас" Сергія Лозниці  (Увага! На відео присутня ненормативна лексика!)

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український фільм "Донбас" про події на сході України викликав істерику в Росії. Після прем'єри кінострічки в російському МЗС зажадали заборонити показ картини, яка розкриває правду про агресію Росії проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?