Потужний виклик для Європи: в НАТО стурбовані серйозними загрозами з боку Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Потужний виклик для Європи: в НАТО стурбовані серйозними загрозами з боку Росії

Потужний виклик для Європи: в НАТО стурбовані серйозними загрозами з боку Росії
Джерело:  Укрінформ

Парламентської асамблея НАТО прийняла нову резолюцію "Енергетична безпека: стратегічний виклик для Альянсу", в якій члени Альянсу висловили стурбованість, що Європа стає стратегічно вразливою від Росії. Члени ПА НАТО закликали невідкладно вирішити проблему енергетичної безпеки.

Про це йдеться в підсумковій резолюції, яка була прийнята на ПА НАТО, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Стурбованість членів НАТО викликає російський трубопровід "Північний потік-2". Вони вважають, що Росія буде використовувати його як політичний інструмент тиску на країни Європи, що може привести до серйозних перебоїв поставок енергоресурсів до країн ЄС.

У ПА НАТО нагадали, що до таких дій Росія вже вдавалася в Україні в 2006 і 2009 роках, а тепер цей сценарій може відпрацювати і на Європі.

"Асамблея стурбована дестабілізуючим ефектом і невиправданим впливом, яке надмірне покладання на російську енергію може мати на Європу і НАТО", - йдеться в документі.

Там же члени Парламентської асамблеї Альянсу закликають звернути граничну увагу на необхідність будівництва нафтопроводу з Азербайджану в ЄС - він допоможе внести великий внесок у зниження енергетичної залежності Європи від Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Польщі впевнений, що Путін піде на Київ після запуску Північного потоку-2, через який буде постачатися російський газ в Європу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?