Незважаючи на загрозу великої війни: в Росії пригрозили Україні новим потужним ударом
Категорія
Політика
Дата публікації

Незважаючи на загрозу великої війни: в Росії пригрозили Україні новим потужним ударом

Незважаючи на загрозу великої війни: в Росії пригрозили Україні новим потужним ударом
Джерело:  online.ua

Росія перекриє Азовське море для проходу українських і іноземних кораблів в порти України, незважаючи на загрозу розвитку великої війни. У Москві пригрозили піти на цей крок в рамках захисту національних інтересів.

Про це заявив заступник голови оборонного комітету Держдуми РФ Юрій Швиткін в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє ONLINE.UA.

"Ми завжди дотримуємося дотримання норм міжнародного права при безумовному дотриманні національних інтересів нашої держави. І якщо українська влада сьогодні їх порушує, займається морським тероризмом, то ми дивитися крізь пальці на це не будемо. І якщо знадобиться, то будемо вживати всіх заходів, необхідних для захисту наших інтересів, в тому числі і, можливо, перекриття Азовського моря, якщо це знадобиться", - заявив Швиткін.

Таким чином він прокоментував складну ситуацію в Азовському морі, яку створила там Росія. Незважаючи на свавілля російських прикордонників, які безпідставно затримують українські та іноземні судна, що прямують в порти України, в Москві звинувачують Київ у незаконних діях. Зокрема, російська влада вважає "свавіллям" затримання російських судів в Азовському морі, які заходили в окупований Крим.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна пригрозили Україні жорсткими заходами, якщо буде зупинений чи заарештований хоч один російський корабель в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?