У Великій Британії назвали мультфільм "Маша і ведмідь" зброєю пропаганди Кремля: в Росії істерично відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

У Великій Британії назвали мультфільм "Маша і ведмідь" зброєю пропаганди Кремля: в Росії істерично відповіли

У Великій Британії назвали мультфільм "Маша і ведмідь" зброєю пропаганди Кремля: в Росії істерично відповіли
Джерело:  online.ua

Популярний російський мультсеріал "Маша і ведмідь" відображає дії Росії та президента цієї країни Володимира Путіна, тому є потужною зброєю кремлівської пропаганди.

До такого висновку дійшов професор Букінгемського університету, фахівець з діяльності розвідки Ентоні Гліс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

"У Маші напористий, навіть неприємний характер, і при цьому вона рішуча. Дівчинка відкушує більше, ніж може проковтнути. Не буде великим перебільшенням порівняти її поведінку з поведінкою Путіна", - наводить джерело слова британського професора.

Видання підкреслює, що мільйони дітей по всьому світу щодня дивляться мультфільм "Маша і медедь" про пригоди пустотливої дівчинки, а їхні батьки навіть не підозрюють про пропаганду, яку веде Кремль через мультсеріал.

Слід зауважити, що Велика Британія стала не першою країною, яка помітила кремлівську пропаганду в мультфільмі "Маша і ведмідь". Раніше в Талліні також побачили, що ведмідь в мультику уособлює Росію, створюючи у дітей позитивний образ цієї країни. А в Литві вважають, що Маша, яка в одній із серій охороняє свій сад в кашкеті прикордонників часів СРСР, уособлює потужну охорону Росією своїх кордонів.

Український політолог Олексій Голубицький прокоментував нову критику мультфільму "Маша і ведмідь. Він нагадав, що "метастази Маші" проникли як в Україну, так і в світове телебачення майже 10 років тому, ще в 2009 році. На думку політолога, ще з тих часів Путін готував проросійський електорат у всьому світі.

У Росії істерично відреагували на звинувачення мультфільму "Маша і ведмідь" в поширенні кремлівської пропаганди. Посольство Росії в Лондоні іронічно запропонувало внести творців мультсеріалу "Маша і ведмідь" до списку санкцій, а речниця МЗС Росії Марія Захарова почала шукати в американських мультфільмах пропаганду Білого дому.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як Росія таємно фінансує пропаганду в Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?