Передача неможлива: у Путіна виступили з резонансною заявою щодо Курил
Категорія
Політика
Дата публікації

Передача неможлива: у Путіна виступили з резонансною заявою щодо Курил

Передача неможлива: у Путіна виступили з резонансною заявою щодо Курил
Джерело:  online.ua

Росія не віддасть Курильські острови Японії без компромісу, який не буде суперечити інтересам Москви і Токіо. Ні про яку автоматичну передачі Курил Японії не може бути навіть і мови.

Про це заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков в ефірі програми "Москва. Росія. Путін" на російському телеканалі, повідомляє ONLINE.UA.

Прес-секретар Путіна прокоментував всі чутки та домисли про існування якоїсь сепаратної угоди, в рамках якої Росія автоматично передасть Курильські острови Японії. Він підкреслив, що це важливе питання, яке в Москві вирішуватимуть на підставі власного досвіду, не забуваючи, що Японія підтримує санкції США проти РФ.

При цьому Пєсков вважає, що територіальна суперечка між Росією і Японією вирішуєма, при чому в рамках мирного договору. Він підкреслив, що Москва буде вести переговори з Токіо, але не забуваючи про те, що "військова інфраструктура НАТО все наближається до російських кордонів" і в будь-який момент зможе з'явитися на спірних Курилах, якщо Росія погодиться їх повернути Японії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Японії виступили з гучною заявою про мирний договір з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?