Що чекає на світову економіку до кінця року - неочікуваний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Що чекає на світову економіку до кінця року - неочікуваний прогноз

Що чекає на світову економіку до кінця року - неочікуваний прогноз
Джерело:  online.ua

Аналітики швейцарського банку Julius Baer заявляють, що наразі глобальна економіка знаходиться на пізній стадії ділового циклу, яка зазвичай характеризується підвищеними ризиками і ростом прибутковості на ринках. Прогнозується зростання глобального ВВП за підсумками поточного року на рівні 3,8% і його уповільнення до 3,6% в 2019 році, передає ONLINE.UA.

Вказано, що темпи економічного підйому в США будуть становити відповідно 2,9% і 2,8%, єврозони - 2,1% та 1,7%.

"ВВП КНР цьогоріч збільшиться на 6,5%, у наступному році - на 6,2%. Влада країни будуть реалізовувати стимулюючі заходи, які дозволять продовжити структурну перебудову економіки і уникнути різкого уповільнення зростання", - сказано в повідомленні.

Включаючи індекси ділових настроїв PMI, динаміка економічного росту в різних країнах стає все більш розсинхронізованою. США залишаються локомотивом підйому, тоді як в єврозоні відзначається погіршення показників, а в країнах, що розвиваються, особливо з високим борговим навантаженням і структурними проблемами, - активне уповільнення.

"Найбільші ЦБ світу поки демонструють готовність підтримувати фінансові ринки, але ця підтримка буде поступово слабшати. В якості нових інвестиційних стратегій особливої уваги заслуговують країни Азії, цифрові інновації, кардинально змінюючи галузі, нова енергетика", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві заявив, що темпи економічного зростання в Україні недостатні для відновлення рівня добробуту населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?