НАТО бере під контроль Чорне море: в Альянсі ухвалили важливе рішення на прохання України
Категорія
Політика
Дата публікації

НАТО бере під контроль Чорне море: в Альянсі ухвалили важливе рішення на прохання України

НАТО бере під контроль Чорне море: в Альянсі ухвалили важливе рішення на прохання України
Джерело:  online.ua

НАТО посилить присутність в Чорному морі і на сході Європи, в Прибалтиці та Польщі, для ослаблення російських сил на території країн Балтії в Калінінграді і Чорноморському регіоні в Криму.

Про це йдеться в ухваленій резолюції ПА НАТО, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на голову постійної української делегації в ПА НАТО Ірину Фриз.

"На Комітеті з питань оборони і безпеки НАТО була представлена і захищена внесена нашою делегацією правка в резолюцію "Посилення натовських сил стримування на сході" щодо забезпечення стійкості і готовності посиленої подальшої присутності НАТО в країнах Балтії, Польщі та Чорному морі", - повідомила Фриз.

Вона уточнила, в прийнятій резолюції члени Парламентської асамблеї затвердили виділення необхідних ресурсів для ослаблення російських систем А2/AD, які розташовані на території країн Балтії в Калінінграді і Чорноморському регіоні в Криму. Для цього будуть придбани передові винищувальні реактивні літаки, системи перешкод та ракетні системи високої точності.

Крім цього, в резолюції члени ПА НАТО одноголосно підтримали новий параграф по Криму, внесений українською делегацією. У ньому засуджується будівництво Росією Керченського мосту, а також свавілля, влаштоване російськими силовиками в Азовському морі, де вони продовжують безпідставно затримувати українські та міжнародні кораблі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ПА НАТО пригрозили Росії жорсткою відповіддю за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?