В ПА НАТО розповіли про зв'язки РФ з терористами
Категорія
Світ
Дата публікації

В ПА НАТО розповіли про зв'язки РФ з терористами

В ПА НАТО розповіли про зв'язки РФ з терористами
Джерело:  online.ua

В ході засідання парламентської асамблеї НАТО українська делегація презентувала чергову доповідь про зв’язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями. Про це повідомила голова постійної делегації України в ПА НАТО Ірина Фріз на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Особливу увагу приділяємо зв’язкам Кремля з Талібаном, а також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів", - зазначила Фріз.

У доповіді також є свідчення того, як російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію Росії, в тому числі забезпечуючи їх переліт, та брати участь в бойових діях за межами держави, зокрема в Сирії на боці Ісламської держави.

"Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім – верхівку ІДІЛ – проходили навчання в КДБ СРСР. В доповіді – багато цікавих фактів, свідчень та доказів такої співпраці", - написала Фріз.

Вказано, що делегація передала партнерам з ПА НАТО дві окремі доповіді на тему, що розглядається на сесії – діяльність російських приватних військових компаній (ПВК).

"Доповіді InformNapalm та The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. В них викривається діяльність ПВК на Сході України та Сирії. Доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном", - розповіла Фріз.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?