США і Україна домовляються про нову поставку зброї: що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

США і Україна домовляються про нову поставку зброї: що відомо

США і Україна домовляються про нову поставку зброї: що відомо
Джерело:  online.ua

Київ і Вашингтон ведуть активні переговори стосовно нових поставок зброї США в Україну в зв'язку наростаючою агресією Росії на Донбасі.

Про це повідомив глава МЗС України Павло Клімкін в інтерв'ю "Defence News", передає ONLINE.UA.

Міністр закордонних справ України не уточнив, про постачання якої зброї в Україні домовляється Київ з Вашингтоном, але підкреслив, це це буде оборонне обладнання.

"Ці дискусії тривають постійно, оскільки Javelin були важливими психологічно. Ми помітили, що росіяни відвели свої танки вглиб окупованих територій, побоюючись, психологічно і фізично, що таке протитанкову зброю може бути використано в разі російської провокації", - заявив Клімкін, коментуючи важливість сучасного західного озброєння на полі бою в Україні.

Також Клімкін підкреслив, що перед Україною зараз постало завдання розвивати не тільки армію для боротьби з російським агресором на Донбасі, а й військово-морські можливості для захисту своїх інтересів в Азовському морі.

"Ми дуже рішучі в захисті своїх інтересів в Азовському морі і не можемо дозволити росіянам взяти під контроль весь Азов. Сучасна Україна підготовлена до реагування на ефективні провокації", - запевнив Клімкін.

Нагадаємо, єдиною офіційною летальною зброєю США, поставленою в Україну на сьогоднішній день, є ПТРК Javelin. Україна навесні 2018 року одержала 35 установок на суму 47 мільйонів доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США зняли заборону на поставки зброї в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?