Може виступити в суді сидячи або лежачи: суд ухвалив рішення по Януковичу, піймавши на брехні адвокатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Може виступити в суді сидячи або лежачи: суд ухвалив рішення по Януковичу, піймавши на брехні адвокатів

Може виступити в суді сидячи або лежачи: суд ухвалив рішення по Януковичу, піймавши на брехні адвокатів

Оболонський суд Києва вирішив перенести засідання у справі про держзраду екс-президента України на 5 грудня - головуючий суддя Владислав Дев'ятко заявив, що Віктор Янукович може виступити в суді з останнім словом сидячи або лежачи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УП.

"Якщо обвинувачений до визначеної судом дати не зможе вилікуватися, суд не визнає за зневагу або проявом неповаги до суду, якщо Віктор Янукович виступить у суді з останнім словом сидячи або лежачи на лікарняному ліжку, якщо здоров'я не зможе йому дозволити перед судом стояти", - оголосив суддя рішення.

Він уточнив, що спочатку планувалося перенести засідання, на якому Янукович виступить з останнім словом, на 3 грудня. Але адвокати екс-президента України, посилаючись на медичну довідку, в якій говориться, що лікування Януковича триватиме три тижні, попросили перенести засідання на 5 грудня.

На засіданні Оболонського суду Києва 19 листопада адвокат Януковича Олександр Горошинський уточнив, що особисто зустрічався з Януковичем в Росії і підтвердив, що він не може пересуватися через отриману травму хребта і суглоба. На це суддя відповів, що не потерпить в суді брехні.

"Не можу допустити відвертої брехні. Суд змушений констатувати, що ні слова про травму хребта в довідці немає, ні слова про лангетку хребта немає", - сказав Дев'ятко.

Також суддя відмовив у допиті екс-міністра енергетики і вугільної промисловості України Едуарда Ставицького, на якому наполягав захист Януковича.

"Суд просить захисників не перетворювати судовий процес в цирк. Ви адвокати, ви прекрасно знаєте, що не можете витягувати кроликів з капелюха. У нас стадія останнього слова. Допити закінчилися. Ви прекрасно знаєте, що можна повернутися до допитів тільки на підставі останнього слова обвинуваченого, якщо він повідомить якісь подробиці, що не були раніше досліджені", - підкреслив суддя.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що адвокати розповіли про стан здоров'я Януковича після травми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?