Україна може це зробити: в ЄС виступили з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна може це зробити: в ЄС виступили з важливою заявою

Україна може це зробити: в ЄС виступили з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Голова Представництва ЄС в Україні Хюґ Мінгареллі на ІІІ Українському нафтогазовому інвестиційному форумі заявив, що Україна може стати експортером газу і нафти до країн Євросоюзу. Однак їй необхідно гармонізувати своє законодавство з європейським для того, аби розвиватись, передає ONLINE.UA.

"Для ефеектиного експорту газу і нафти до країн ЄС потрібно створити розгалуджену дистриб'юцію та конкуренцію. Пріоритет для споживачів – заощадження і економне споживання, – наголосив Мінгареллі.

Окрім того, за словами голови Представництва ЄС, Україна не може позбутись своїх позицій транзитера, інакше щороку втрачатиме 2-3 мільярди доларів надходжень.

Як відомо, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що сприймає реалізацію проекту "Північний потік-2" не так критично, як Київ і виступає за збереження транзиту газу по території України.

"Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект. Я менш критично розглядаю цей проект і виступаю за те, щоб були гарантії у України, щоб Україна зберегла свою транзитну роль", — сказала вона.

Меркель підкреслила, що переговори по "Північному потоку-2" ведуться і з Росією, і з Єврокомісією.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські банки обмежили видачу кредиту російському "Газпрому" через арешт активів газового монополіста у Великій Британії в рамках суперечки з українським "Нафтогазом".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?