Російські військові масово відмовляються воювати на Донбасі: названа причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Російські військові масово відмовляються воювати на Донбасі: названа причина

Російські військові масово відмовляються воювати на Донбасі: названа причина
Джерело:  online.ua

Російські військові масово відмовляються йти воювати на Донбас. Вони не хочуть проходити службу в "ЛНР" і "ДНР", так як туди відряджають неофіційно, а після такої служби вони стають військовими злочинцями.

Про це повідомив спікер Міноборони України Дмитро Гуцуляк, посилаючись на дані розвідки, передає ONLINE.UA.

За словами Гуцуляка, з початку листопада на території всіх військових округів російських збройних сил проходять збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом з приводу укладення контракту на службу на Донбас. У зв'язку з цим до підготовки до зборів залучено вдвічі більше російських військових, ніж зазвичай.

"При цьому залучені до зборів кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби в ОРДЛО. Свої рішення вони аргументують неофіційними статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями в разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення і великою кількістю безповоротних та санітарних втрат в підрозділах з'єднань і частин російських окупаційних військ", - підкреслив Гуцуляк.

Він додав, що "морально-психологічну" підготовку російських військових, які будуть відправлені воювати на Донбасс, координують беспосередньо представники головного військово-політичного управління ВС РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що так звана "міс ДНР" Анастасія Бабир виступила з несподіваним закликом до бойовиків Донбасу. Вона звернулася до російських військових і попросила їх виїхати з Донбасу, так як немає зовсім ніяких надій на краще.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?