В УПЦ МП розповіли, як покарають архієреїв за участь в Об'єднавчому соборі
Категорія
Україна
Дата публікації

В УПЦ МП розповіли, як покарають архієреїв за участь в Об'єднавчому соборі

В УПЦ МП розповіли, як покарають архієреїв за участь в Об'єднавчому соборі
Джерело:  online.ua

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній заявив, що українська православна церква Московського патріархату вирішила не брати участі в Об'єднавчому соборі, а тих, хто туди піде, – покарає, передає ONLINE.UA з посиланням на Центр інформації УПЦ в Facebook.

"Нашою церквою було прийнято соборне рішення, яке є обов'язковим для виконання всіма вірними Українській православній церкві (МП). Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь у так званому "Об'єднавчому соборі" ніхто з нас не може", - сказав він.

Антоній зазначив, що якщо це рішення порушать деякі єпископи, то це розцінять як "канонічне порушення".

"Все, що йде врозріз з канонічним правилам і тими рішеннями, які прийняті Українською православною церквою, буде розцінене як канонічне порушення, за яким йтиме відповідне дисциплінарне стягнення", - сказав Антоній.

Він також відповів на питання, в чому полягатиме дисциплінарне стягнення і чи може воно бути у вигляді заборони на служіння, митрополит УПЦ МП сказав:

"Рішення прийме священний синод відповідно до церковних канонічних правил".

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  в Україні будуть повністю захищати права єпископів УПЦ МП на вільний вибір церковної юрисдикції. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?