Переговори завершені: в ЄС зробили важливу заяву по Brexit
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори завершені: в ЄС зробили важливу заяву по Brexit

Переговори завершені: в ЄС зробили важливу заяву по Brexit
Джерело:  online.ua

Переговори щодо виходу Великої Британії зі складу Євросоюза завершені. Всі 27 країн-членів ЄС погодилися з проектом угоди по Brexit.

Про це повідомив головний координатор Європейського Союзу по Brexit Мішель Барньє, передає ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

"Міністри (члени Ради ЄС - ред.) згодні з пакетом в цілому, зокрема, що стосується упорядкованого виходу Великої Британії зі складу ЄС. Ця угода дає можливість упорядкованого виходу, який в інтересах усіх. Він дозволить відкрити шлях до амбіційного партнерства", - заявив Барньє.

Те, що переговори по Brexit завершені, підтвердив також міністр Австрії у справах ЄС Гернот Блюмель, країна якого зараз головує в Раді ЄС. Блюмель підкреслив, що перший складний крок подолано, тепер в Брюсселі зосередяться на "політичній декларації" про майбутні відносини ЄС і Великої Британії.

Нагадаємо, в британському Кабміні погодили 585-сторінкову угоду по Brexit 14 листопада. Пізніше документ прокоментувала Тереза Мей. Британська прем'єрка підкреслила, що угода відповідає всім вимогам британців на референдумі - вона передбачає повернення контролю Великої Британії над своїми грошима, кордонами і законами, а також припиняє вільне переміщення, що захистить робочі місця і забезпечить безпеку британців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС поступилися Терезі Мей по Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?