Знаменитий французький режисер відмовився їхати в Росію через Сенцова
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаменитий французький режисер відмовився їхати в Росію через Сенцова

Знаменитий французький режисер відмовився їхати в Росію через Сенцова
Джерело:  online.ua

Відомий французький режисер Жан-Люк Годар відмовився відвідувати Росію через те, що Кремль продовжує незаконно утримувати в ямальськой колонії Олега Сенцова. Він заявив, що не має права їхати в РФ, поки український режисер знаходиться в ув'язненні.

Про це йдеться в заяві Товариства французьких кінорежисерів, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Відомо, що Годара запросили в петербурзький Ермітаж на виставку. Але він направив керівництву музею лист з відмовою. Французький режисер подякував за запрошення, але відзначив, що через суворі умови утримання Сенцова у в'язниці, не відчуває себе вправі зараз відвідувати Ермітаж, "незважаючи на його теплі стосунки до російського народу".

Нагадаємо, Жан-Люк Годар, який зняв такі фільми "Жити своїм життям", "Чоловіче-жіноче", "На останньому диханні", був в сотні діячів світової культури, які в серпні 2018 року виступили на підтримку Сенцова.

Крім Годара, на підтримку Сенцова виступають багато відомих світових діячів мистецтв. Серед них: Стівен Кінг, Джонні Депп, Педро Альмодовар, Тільда Суїнтон, Вім Вендерс, Акі Каурісмякі, Сергій Лозниця, Анджей Вайда, Кшиштоф Зануссі, керівництво Європейської кіноакадемії, Польської кіноакадемії, а також організатори Венеціанського кінофестивалю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український політв'язень Олег Сенцов став лауреатом премії імені Андрія Сахарова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?