Президентство Росії абсурдно: Україна слідом за ЄС і США пригрозила вийти з Інтерполу
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентство Росії абсурдно: Україна слідом за ЄС і США пригрозила вийти з Інтерполу

Президентство Росії абсурдно: Україна слідом за ЄС і США пригрозила вийти з Інтерполу
Джерело:  online.ua

Якщо керівництво Інтерполу не почує аргументи Києва та інших членів огранізації щодо абсурдності призначення главою росіянина Олександра Прокопчука, то Україна розгляне питання про призупинення свого членства.

Про це написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Аваков назвав можливе президентство Росії в Інтерполі абсурдним, тому що воно суперечить духу і цілям організації. Таким чином він відреагував на висунення кандидатури людини Путіна на пост глави Інтерполу.

Слід зазначити, що питання зміни голови Інтерполу постало після зникнення минулого президента організації Мена Хунвея в Китаї. Так як Прокопчук був віце-президентом, то у нього є всі шанси очолити Інтерпол після того, як Хунвея в зв'язку з подіями, пов'язаними з корупційними розслідуваннями на його батьківщині, відправили у відставку.

Раніше проти російського кандидата на пост нового глави Інтерполу виступили в ЄС та США. Там також як і Україна пригрозили вийти з організації, якщо її очолить Прокопчук.

"Якщо російський віце-президент стане керівником Інтерполу, держави ЄС повинні вийти з Інтерполу", "Росія зловживає нормами Інтерполу більше, ніж будь-яка інша країна. Якщо ця російська пропаганда стане істиною, Інтерпол мертвий, і США повинні вийти з нього", - заявили європейські та американські парламентарії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Генасамблея Інтерполу буде вибирати нового президента 21 листопада. На посаду глави Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?