Ще один фільм українського режисера боротиметься за "Оскар 2018"
Категорія
Культура
Дата публікації

Ще один фільм українського режисера боротиметься за "Оскар 2018"

Ще один фільм українського режисера боротиметься за "Оскар 2018"
Джерело:  online.ua

Фільм "Переломний момент: Війна за демократію в Україні", який був знятий у співавторстві українським режисером Олесем Саніним і американцем Марком Харрісом, потрапив з лонг-лист претендентів на "Оскар 2018" в категорії "Кращий документальний фільм".

Про це повідомив сам режисер Олесь Санін в соцмережі, повідомляє ONLINE.UA.

Сюжет цієї картини охоплює 2013-2016 роки в Україні. Вона розповідає про політичні і військові злочини в країні. У фільмі зібрано понад 80 інтерв'ю з учасниками Революції Гідності та подій на Донбасі, які розповіли про війну і революцію в Україні очима простих учасників цих подій.

Слід нагадати, що раніше схвальні рецензії на "Переломний момент" написали провідні американські видання - New York Times, Los Angeles Times, Variety, Hollywood Reporter. У них підкреслюється актуальність українського досвіду для Америки після обрання Трампа і російського впливу на інформаційний простір.

"Фільм Марка Джонатана Харріса і Олеся Саніна пропонує яскраву і наочну документацію боротьби за демократію, яка ще рік тому була б не такою важливою для американської аудиторії, як сьогодні - коли ми і самі зіткнулися з Кремлівським агітпропом і брехнею", - пише TheVillageVoice.

Фільм "Переломний момент: Війна за демократію в Україні" - трейлер (відео):

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що фільм "Донбас" українського режисера Сергія Лозниці отримав право боротися за "Оскар". Кіноакадемія США включила картину про війну на Донбасі в список претендентів на престижну нагороду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?