Людина Путіна може очолити Інтерпол - з'явилась жорстка реакція США
Категорія
Політика
Дата публікації

Людина Путіна може очолити Інтерпол - з'явилась жорстка реакція США

Людина Путіна може очолити Інтерпол - з'явилась жорстка реакція США
Джерело:  online.ua

Американські сенатори звернулися до президента Дональда Трампа і членів генеральної асамблеї Інтерполу із закликом не допустити, аби російський генерал-майор Олександр Прокопчук зайняв пост президента Інтерполу. Дана заява була опублікована на офіційному сайті глави Гельсінської комісії сенатора Роджера Вікера, передає ONLINE.UA.

"Обрання генерал-майора Олександра Прокопчука новим директором Інтерполу схоже на те, коли лисицю призначають відповідальною за курник. Росія регулярно зловживає членством в Інтерполі з метою зведення рахунків та переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів. Олександр Прокопчук був особисто втягнутий в цю стратегію залякування, яка зрештою спрямована на послаблення демократичних інститутів і посилення авторитарного режиму Путіна", - сказано в заяві.

На думку американських сенаторів, якщо Прокопчук стане главою Інтерполу, немає сумнівів, що він продовжить зловживати запитами про розшук в Інтерполі та блокувати зусилля, спрямовані на змістовну реформу організації.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Генасамблея Інтерполу буде вибирати нового президента 21 листопада. На посаду глави Інтерполу претендує ветеран російського МВС і зовнішньої розвідки Російської Федерації Олександр Прокопчук.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?