Британія неочікувано звернулася до РФ через ситуацію в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія неочікувано звернулася до РФ через ситуацію в Азовському морі

Британія неочікувано звернулася до РФ через ситуацію в Азовському морі
Джерело:  online.ua

Влада Британії закликала Москву припинити затримувати та перешкоджати доступу суден до Азовського моря після того, як це питання напередодні обговорили у Раді із закордонних справ ЄС. Це сказано в заяві британського МЗС, передає ONLINE.UA.

За словами представників британського МЗС, постійне обмеження свободи судноплавства Росією дестабілізує регіональну економіку.

"Росія і її сили безпеки продовжують порушувати українське та міжнародне судноплавство, які заходять в українські порти в Азовському морі. У березні Росія відкрила незаконно збудований міст через Керченську протоку, який з'єднує Росію з окупованим Кримським півостровом... З того часу Росія проводить операції із зупинки та пошуку вантажних суден, які прибувають та відпливають з українських портів в Азовському морі. Це спричиняє затримки, значне збільшення транспортних витрат і зниження доходів українських портів", - сказано в заяві.

Зазначається, що протягом цього часу понад 200 суден постраждали від "політики, яка завдає шкоди економіці України та підриває її суверенітет".

"Ми також стурбовані зростанням військової присутності Росії в Азовському морі. Велика Британія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України в межах її визнаних кордонів і територіальних вод", - додали у відомстві.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  розірвання договору про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки, підписаний Україною і Росією в 2003 році, може тільки викликати новий територіальний спір, але додаткових прав Україні не дасть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?