"У стилі Кремля": Україна протестує через резонансну заяву МЗС Угорщини
Категорія
Політика
Дата публікації

"У стилі Кремля": Україна протестує через резонансну заяву МЗС Угорщини

"У стилі Кремля": Україна протестує через резонансну заяву МЗС Угорщини
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ протестує через заяву МЗС Угорщини про те, що посол в Україні Іштван Ійдярто 16 листопада прибув до українського відомства виключно за власної ініціативи, а не через демарш Києва з приводу скандальних висловлювань угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана. Про це повідомили в українському МЗС, передає ONLINE.UA.

Як відомо, Віктор Орбан заявив, що домовленості з чинним політичним керівництвом України для Будапешта не є можливими. Він також сказав, що Україна є країною, яка "не має осяжної перспективи вступу до НАТО чи до ЄС". 16 листопада МЗС України повідомило, що "запросило" Ійдярто через слова Орбана. Однак у Будапешті наполягають, що ініціатором зустрічі були вони самі.

"Посла Угорщини таки запросили до МЗС! Останнім часом дії і заяви угорської сторони все більше нагадують стиль Кремля. То угорський прем'єр синхронно з Москвою декларує відмову від контактів з українською владою, то угорська дипломатія переходить на рейки маніпуляцій і перекручень. Незважаючи на турбулентності в двосторонніх відносинах, ми намагалися стримано коментувати існуючі проблеми. Але чашу дипломатичного терпіння переповнила відверта брехня МЗС Угорщини щодо виклику їхнього посла", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що міністр закордонних справ України  Павло Клімкін назвав "абсолютно неадекватним" рішення угорської влади вислати українського консула  з Угорщини у відповідь на видворення угорського консула з Берегового.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?