Ціни на нафту стрімко падають - відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ціни на нафту стрімко падають - відома причина

Ціни на нафту стрімко падають - відома причина
Джерело:  online.ua

Ціни на "чорен золото" еталонних марок продовжують падати через новини про підготовку зустрічі країн ОПЕК+ у Відні, яка запланована на початок грудня. Про це свідчать дані торгів, передає ONLINE.UA.
Так, ціна січневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 8:50 за Києвом знизилася на $0,35 (0,96%) - до $66,44 за барель. У свою чергу вартість нафти WTI з поставкою в січні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подешевшала на $0,21 (0,37%) - до $56,99 за барель.

Зазначається, що інвестори продовжують оцінювати вірогідність того, що країни ОПЕК+ ухвалять рішення про скорочення видобутку нафти на грудневому засіданні у Відні.

"ОПЕК продовжує обговорювати скорочення видобутку нафти, щоб зупинити падіння цін, проте Росія, здається, не дуже підтримує таку ідею, що збільшує відповідальність Саудівської Аравії за будь-які координовані дії", - заявив аналітик щодо сировинного сектору Schneider Electric Роббі Фрейзер.

Нагадаємо, раніше міністерський моніторинговий комітет ОПЕК+ за підсумками засідання в минулі вихідні вирішив дотримуватися домовленостей, досягнутих в червні цього року, оскільки ринок на даний момент збалансований.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Іран погрожує заблокувати поставки нафти через Ормузську протоку в Перську затоку.  Влада країни готова це зробити, якщо США перешкоджатимуть продажу іранської нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?