Аналітики назвали основну загрозу "Північного потоку-2"
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики назвали основну загрозу "Північного потоку-2"

Аналітики назвали основну загрозу "Північного потоку-2"
Джерело:  Укрінформ

Російський газопровід "Північний потік-2", який має пролягати через Балтійське море, не спрямований на інтерес європейських споживачів, тому не повинен бути втіленим і запущеним. Окрім того, він цілковито перекроїть енергетичну мапу Європи. Про це заявила віце-президентка Центру аналізу європейської політики (США) Река Смеркені в інтерв’ю "Укрінформу", передає ONLINE.UA

За її словами раціональні аргументи візьмуть гору, і партнери США у Європі відмовляться від запуску "контраверсійного газопроводу", незважаючи на активну його реалізацію.

"Навіть якщо є враження, що це вже рішення останньої хвилини, проект, який не слугує інтересам європейських споживачів, і нічиїм інтересам у ЄС, не буде втілюватися. Я впевнена, що раціональні аргументи, факти, які демонструють, що це – не в інтересах європейських споживачів, переконають не втілювати його. Це саме те, що ми обговорюємо на зустрічах", – пояснила Смеркені.

Віце-президентка Центру аналізу європейської політики (США) переконана, що "Північний потік-2" може стати водорозділом в історії Європи та суттєво погіршити нинішній стратегічний баланс на її енергетичній мапі.

"Північний потік-2" цілковито перекроїть енергетичну мапу Європи. Це буде ключова негативна подія у порівнянні з нинішньою ситуацією, коли ринки достатньо заповнені пропозицією, а контракти більш-менш виконуються", – додала вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд Швейцарії ухвалив гучне рішення на користь України по "Північному потоку-2" — він заборонив компаніям Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG здійснювати будь-які виплати російському "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?