"Ми цього не хочемо": в НАТО звернулися до РФ з жорсткою вимогою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ми цього не хочемо": в НАТО звернулися до РФ з жорсткою вимогою

"Ми цього не хочемо": в НАТО звернулися до РФ з жорсткою вимогою
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг перед участю у засіданні міністрів закордонних справ країн ЄС заявив, що Росія повинна повернутися до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і припинити розміщення нових ракет у Європі, передає ONLINE.UA.

"Я обговорю з міністрами ЄС один із викликів, з яким ми всі стикаємося, і це нові російські ракети, які ставлять під загрозу Договір про РСМД. Росія розробляла, випробовувала, а також запускала нові ракети, SSC-8, протягом багатьох років. Ці ракети мобільні, їх важко виявити, здатні нести ядерний заряд, і вони ставлять під загрозу договір", - сказав Столтенберг.

За його словами, США, на відміну від Росії, повністю дотримуються договору, і не мають в Європі нових ракет.

 "Але в Європі є нові російські ракети, і тому всі ми повинні закликати Росію забезпечити повне та прозоре дотримання договору, оскільки ми не хочемо нової гонки озброєнь, і договір десятиліттями був важливим для нашої безпеки", - сказав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський глава  Володимир Путін заявив, що включення України  і Грузії до складу НАТО становлять пряму загрозу Росії, тому російська влада буде пропорційно реагувати на неї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?