ОБСЄ зафіксувала біля окупованого Луганська нове важке озброєння бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

ОБСЄ зафіксувала біля окупованого Луганська нове важке озброєння бойовиків

ОБСЄ зафіксувала біля окупованого Луганська нове важке озброєння бойовиків
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила, що поблизу окупованих районів Луганської області було помічено важке озброєння бойовиків, серед якого реактивні системи залпового вогню "Град" та гаубиці "Жаба" та "Гвоздика", передає ONLINE.UA з посиланням на звіт СММ ОБСЄ від 19 листопада.

Вказано, що співробітники місії зафіксували неподалік від Хрустального (колишній Красний Луч) 21 реактивну систему залпового вогню (БМ-21 "Град", 122 мм), а також 4 самохідні гаубиці (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і 4 буксирувані гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) біля Білого на захід від Луганська.

Також зазначається, що ОБСЄ була виявлена відсутність на постійних місцях зберігання важкого озброєння за межами ліній відведення.Зокрема, наголошується, що там бракує 13 одиниць РСЗВ (БМ-21), 17 буксируваних гаубиць (шістнадцяти Д-30 і однієї 2А65 "Мста-Б", 152 мм) і 14 самохідних – 2С1, 5 танків (чотирьох Т-64 й одного Т-72).

Крім того, спостерігачі СММ вперше зафіксували нові одиниці озброєння.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  делегація Росії в Парламентській асамблеї ОБСЄ покинула зал засідань, заявивши, що нібито зафіксувала  порушення регламенту під час голосування за резолюцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?