У Путіна прокоментували позов російських найманців до суду Гааги
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прокоментували позов російських найманців до суду Гааги

У Путіна прокоментували позов російських найманців до суду Гааги
Джерело:  online.ua

В Кремлі не стоїть в порядку денному питання, пов'язане зі зверненням російських ветеранських організацій до Міжнародного кримінального суду в Гаазі щодо діяльності приватних військових компаній в Росії. Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

Він підкреслив, що це питання більше відноситься до компетенції Міноборони.

"Погодьтеся, де-юре у нас немає таких юридичних осіб, як приватна військова компанія відповідно до нашого законодавства", - сказав Пєсков.

Він також додав, що це питання знаходиться "більше в компетенції правоохоронних органів або міністерства оборони". Відповідаючи на уточнююче запитання, чи розглядається ця ситуація в Кремлі, Пєсков сказав: "Ні. Такої теми в порядку денному немає".

Раніше стало відомо, що бойовики російських приватних військових компаній та ветерани збройних сил і бойових дій попросили Міжнародний кримінальний суд порушити справу проти організаторів ПВК.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени ПВК "Вагнер" і "Патріот" направили офіційне звернення до російської влади з вимогою надати їм право учасників бойових дій. Вони наполягали, щоб їм були надані соціальна і економічна підтримки з боку держави. Однак вони отримали відповідь з Міноборони, в якій організацію і діяльність приватних військових компаній в Росії назвали антиконституційними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?