Незаконно побудований Керченський міст зміщується: фото критично небезпечних ділянок
Категорія
Україна
Дата публікації

Незаконно побудований Керченський міст зміщується: фото критично небезпечних ділянок

Незаконно побудований Керченський міст зміщується: фото критично небезпечних ділянок
Джерело:  online.ua

Незаконно побудований Росією в окупованому Криму Керченський міст зміщується. Приховані загрози скандальної будівлі були виявлені в ході космічної зйомки. Фото небезпечних ділянок Керченського моста опублікувала прес-служби МінТОТ, повідомляє ONLINE.UA.

У відомстві підкреслили, що на Керченському мосту зафіксовано кілька критично небезпечних ділянок. Дві з них знаходяться на території острова Тузла, де частина коси просідає зі швидкістю до 90 мм на рік. Там помічені вертикальні зміщення арок моста.

Аналогічна ситуація відбувається і на ділянці в районі штучного насипу з боку окупованого Криму. Там фіксуються об'єкти з вертикальними зміщеннями зі швидкістю від 89 міліметрів (просідання) до 52 міліметрів на рік (підняття).

Приховані загрози криються і в центральній частині мосту, де було виявлено підняття арки залізничного сполучення зі швидкістю до 30 мм на рік. Що стосується арки автомобільного сполучення, то вона, за даними експертів, просідає зі швидкістю до 32 міліметрів на рік.

В українському МінТОТ попереджають, що зміщення арок на Керченському мосту може нести загрозу життю і здоров'ю людей. Там не виключають, що складні погодні умови взимку можуть погіршити ситуацію зі зміщенням Керченського моста, що негативно відіб'ється на його стійкості.

Раніше ONLINE.UA публікував відео, як Кримський міст частково впав у воду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?