В Інтерполі вибрали нового президента
Категорія
Політика
Дата публікації

В Інтерполі вибрали нового президента

В Інтерполі вибрали нового президента
Джерело:  online.ua

21 листопада на 87-й сесії ГА Інтерполу пройшло голосування за нового президента організації. Ним став представник Південної Кореї, повідомляє ONLINE.UA.

Про провал російського кандидата Олександра Прокопчука написав в соцмережі глава українського МВС Арсен Аваков. Він показав таблицю, на якій видно, що за росіянина віддали 37,7% голосів, а за кандидата Південної Кореї 62,3%.

Раніше за те, щоб президентом Інтерполу став кандидат Південної Кореї виступали США. Держсекретар США Майк Помпео заявляв, що Вашингтон підтримує Кім Чон Янга, який в результаті обійшов росіянина на голосуванні. У США вважають, що південнокорейський кандидат стане надійним лідером Інтерполу, який буде дотримуватися принципу верховенства права. Також на підтримку Кім Чон Янга виступала і Велика Британія.

Нагадаємо, від Росії на пост голови Інтерполу претендував Олександр Прокопчук, який був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а 2016 році став віце-президентом Інтерполу. Його не хотіли бачити на посаді президента організації багато країн, включаючи Україну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна слідом за ЄС і США пригрозила відмовитися від членства в Інтерполі, якщо президентом виберуть росіянина Прокопчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?