Не гарантує мир в сучасних конфліктах: Україна виступила за реформування Ради Безпеки ООН
Категорія
Політика
Дата публікації

Не гарантує мир в сучасних конфліктах: Україна виступила за реформування Ради Безпеки ООН

Не гарантує мир в сучасних конфліктах: Україна виступила за реформування Ради Безпеки ООН
Джерело:  Укрінформ

Україна виступила за зміну Ради Безпеки ООН, так як в нинішніх умовах вона не гарантує мир і безпеку в сучасних конфліктах.

Про це заявив радник Постійного представництва України при ООН Едуард Фесько на засіданні Генасамблеї ООН, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Український представник вважає, що сьогодні в світі багато людей гинуть тільки тому, що Радбез безсилий допомогти їм через те, що ООН відкладає реформу. За словами Фесько, Україна перед новим раундом міжурядових переговорів у черговий раз підкреслює свою позицію щодо реформування Ради безпеки ООН.

"Коли постійний член Ради безпеки є учасником конфлікту, щодо якого СБ має намір прийняти рішення, право вето стає прямою перешкодою і перешкодою для того, щоб Рада виконала свою головну місію для підтримки міжнародного миру і безпеки", - пояснив представник України позицію щодо реформування ООН.

Українська сторона в питанні реформування Радбезу ООН наполягає на двох аспектах - на представництві в Східноєвропейської регіональній групі та на необхідністі перегляду ролі вето в роботі Ради безпеки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко вважає головним завданням делегації Російської Федерації в Раді безпеки ООН використання цієї авторитетної міжнародної майданчики для ведення дезінформаційною кампанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?