Як покращити роботу мозку - прості та ефективні способи
Категорія
Технології
Дата публікації

Як покращити роботу мозку - прості та ефективні способи

Як покращити роботу мозку - прості та ефективні способи
Джерело:  online.ua

Американські вчені виділили декілька корисних порад для прокачування мозку, застосування яких не забере багато часу і сил, але може відчутно змінити життя на краще. В цій справі головне систематичність та бажання самовдосконалюватися, передає ONLINE.UA.

Холодова терапія
Спробуйте просто стояти по 30 секунд під самою холодною водою після кожного прийняття душу. Для тих, хто не готовий і до цього, є ще одна порада: занурюйте обличчя у миску з крижаною водою та тримайте його там якомога довше. Такі процедури краще робити щодня.

Кава без молока

У більшості день починається з чашки кави. І хтось вважає за краще пити її з молоком. Однак цей продукт майже нейтралізує користь кави для мозку. Відомо, що молочний білок не тільки погіршує роботу мітохондрій (це своєрідна енергетична станція клітини), а й заважає їм поглинати корисні для відновлення речовини.

Природне освітлення

Без справжнього сонячного світла у організмі не буде вироблятися вітамін D, порушиться циркадний ритм, завдяки якому люди розуміють, коли спати, а коли прокидатися. Через роботу за неприродного, або "сміттєвого", світла мітохондрії відчувають стрес, вироблення енергії скорочується, мозку складніше сприймати інформацію, що надходить через очі, і... наша продуктивність падає.

Тому намагайтеся побільше проводити часу на вулиці, Також уранці можна хвилин на 10 вмикати лампу для засмаги з вузьким спектром ультрафіолету типу В та сидіти під нею.

Правильно голодуйте

Голодування – доволі неоднозначний метод. З одного боку, за результатами, його можна порівняти з генеральним прибиранням у мозку, внаслідок чого вилаються різні клітинні відходи. З іншого – через нестачу поживних речовин той же мозок вважає, що ми вмираємо, тому б'є на сполох. Краще все таки практикувати короткострокове голодування: 8 годин - вікно для прийому їжі, 16 годин - голод.

Не забувайте про кисень

Мітохондрії мають велику потребу у кисні для вироблення енергії. На жаль, у організмі немає чарівної кнопки, що збільшує подачу кисню. Однак це можна зробити під час тимчасового припинення його надходження. Завдяки такій невеликій шокової терапії залишаться лише сильні мітохондрії, які зуміли це пережити. До того ж організм навчиться ефективно використовувати кисень у звичайному житті. Однак, затримуючи дихання, не забувайте про безпеку: вам треба привчити організм поступово, щоб була користь, а не побити рекорд, завдавши при цьому шкоди здоров'ю.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американський дієтолог Сатчін Панда і засновник Real Nutrition NYC Амі Шапіро  знайшли один з найефективніших способів позбутися зайвих кілограмів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?